Betyárleves
2025. június 25. írta: AnyukámFőzte

Betyárleves

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
10 dkg szalonna
25 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 darab paradicsom
1 darab paprika
1 csomag petrezselyem

bors
pirospaprika
víz
olaj

Elkészítése:
Egy lábosban megfuttatjuk olajon a szalonnát, majd hozzátesszük a hagymát, jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.

Ezután hozzátesszük a felkockázott paradicsomot, paprikát, majd később a felkockázott sertéscombot is.

Felengedjük vízzel, beletesszük a fűszerpaprikát is, majd amikor a húsunk kicsit kifehéredett, beleadagoljuk a felkarikázott répákat., felszeletelt gombát, felaprított petrezselyemzöldet.

Ízlés szerint továbbfűszerezzük, illetve tejfölös-liszttel behabarhatjuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr7418895024
süti beállítások módosítása