Kefíres lángos
2025. február 18. írta: AnyukámFőzte

Kefíres lángos

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 nagy kefír (330g)
2 tojás
5 dkg élesztő
1 teáskanál só 

Tálaláshoz:
tejföl
reszelt sajt

Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba tesszük, jól összekeverjük - a kefír miatt "könnyű" lesz a tészta. nem üli meg a gyomrunkat.

Bekeverés után tegyük 2 órára hűtőbe pihenni a tésztát.

Az idő letelte után, melegítsünk egy serpenyőbe olajat, majd ha megfelelő, helyezzük bele a kezünkben kinyújtogatott lángost.

A kívánt lángos méretétől függően vegyünk a kezünkbe egy adag tésztát, legjobb ha külön tálba teszünk egy kis olajat, mert olajos kézzel könnyebb a tésztát nyújtani.

Amikor a lángosunk mindkét oldala szépen megsült, emeljük ki az olajból, csepegtessük le papírtörlőn, majd tálaljuk tejfölösen, sajtosan, natúr, ki hogy szereti.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4518798632
süti beállítások módosítása