Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 nagy kefír (330g)
2 tojás
5 dkg élesztő
1 teáskanál só
Tálaláshoz:
tejföl
reszelt sajt
só
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba tesszük, jól összekeverjük - a kefír miatt "könnyű" lesz a tészta. nem üli meg a gyomrunkat.
Bekeverés után tegyük 2 órára hűtőbe pihenni a tésztát.
Az idő letelte után, melegítsünk egy serpenyőbe olajat, majd ha megfelelő, helyezzük bele a kezünkben kinyújtogatott lángost.
A kívánt lángos méretétől függően vegyünk a kezünkbe egy adag tésztát, legjobb ha külön tálba teszünk egy kis olajat, mert olajos kézzel könnyebb a tésztát nyújtani.
Amikor a lángosunk mindkét oldala szépen megsült, emeljük ki az olajból, csepegtessük le papírtörlőn, majd tálaljuk tejfölösen, sajtosan, natúr, ki hogy szereti.
Jó étvágyat!