Hagymaszószos hús rizzsel
2025. február 08. írta: AnyukámFőzte

Hagymaszószos hús rizzsel

Hozzávalók:
50 dkg szűzpecsenye
4 db nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 - 1,5 dl vörösbor

bors
pirospaprika
liszt
fél dl olaj

Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk, lesózzuk, borsozzuk, és hagyjuk kicsit állni.

A hagymákat karikára vágjuk, majd az olajban megpároljuk.

Kevés vizet teszünk hozzá, majd hozzátesszük a pirospaprikát.

A hússzeleteket a lisztbe megforgatjuk, ezután a hagymás mártásba tesszük.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát.

Lassú tűzön puhára pároljuk, eközben hozzáadjuk a bort is, majd mikor készre főtt, rizzsel tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4618791720
süti beállítások módosítása