Hozzávalók:
50 dkg lencse
30 dkg füstölt hús (oldalas, tarja vagy comb)
1 fej vöröshagyma
6 babérlevél
só
bors
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl 20 %-os tejföl
Elkészítése:
A hagymát megdinsztelem, a kockára vagy szeletre vágott füstölt húst hozzáteszem, majd felengedem vízzel, hogy éppen ellepje és előfőzöm.
A lencsét előző este beáztatom, mert akkor hamar megfő.
Mikor félig már puha a füstölt hús akkor hozzáteszem a válogatott, mosott lencsét, hozzáadom a sót, borsot, babérleveleket és 20-25 perc alatt készre főzöm.
Ezt követően a liszttel, tejföllel behabarom, a babér leveleket kiszedem belőle.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr7818829074