Rizses hús csemege ubival
2025. március 23. írta: AnyukámFőzte

Rizses hús csemege ubival

Hozzávalók:
40 dkg sertéshús
1 közepes hagyma

bors
1 teáskanál piros paprika
10-12 dkg rizs

Elkészítése:
A megpucolt, megmosott, felaprított hagymát megdinszteljük piros paprikával, majd felengedjük vízzel, beletesszük a felkockázott húst és a fűszereket.

Amikor félig megpuhult a hús, akkor hozzá tesszük a megmosott rizst és kétszer annyi vízzel vagy alaplével felengedjük, majd takarékon 20-22 percig főzzük.

Ezután elzárjuk és hagyjuk hűlni, nem keverjük, majd csemege ubival tálaljuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr1018823256
süti beállítások módosítása