Hozzávalók:
1 kg csirkemell
1 csomag szeletelt bacon
sajt
vaj
burgonya
sárgarépa
ízlés szerinti fűszerek
olaj
Elkészítése:
Először a krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, mossuk meg és daraboljuk fel, nagyobb darabokra.
Ezután sózzuk és ízlésünknek megfelelő fűszerekkel gazdagítjuk, majd öntünk rá egy kis olajat és jól összeforgatjuk.
Ezt követően sütőpapírral bélelt tepsibe önjük, meglocsoljuk kis vízzel és lefóliázva betesszük sülni a sütőbe.
Amíg a köretünk sül, előkészítjük a tekercseinket: a csirkemellet felszeleteltjük, kicsit kiklopfoljuk, besózzuk.
Ezután egy hasábra porciózott sajtot a csirkemellbe teszünk, együtt feltekerjük, majd az egész húsunkat körbetekerjük egy szelet baconnel.
Ugyanígy járunk el a többi szelet csirkemellel is, amelyeket egy kivajazott jénaiba teszünk szépen egymás mellé.
Amikor az összes tekercsünk elkészült, lefóliázzuk a jénait és az addigra elkészült sült krumpli-répáinkat kivéve, a húst a sütőbe helyezzük.
Amikor a tekercsünk már félpuha, levesszük róla a fóliát és készre sütjük, majd a köretünkkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr518833752