Finomfőzelék zellerrel
2025. február 06. írta: AnyukámFőzte

Finomfőzelék zellerrel

Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa
15 dkg zeller (vagy karalábé)
20 dkg zöldborsó

2 evőkanál liszt
1 dl tejszín
petrezselyemzöld
3 dkg vaj
őrölt fehérbors

Elkészítés:
A megtisztított, felkockázott répát, zellert és a borsót egy lábasba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

Ezután megsózzuk – ízlés szerint, akár egy teáskanál cukrot is adhatunk hozzá –, és puhára főzzük.

Ha a zöldségek megpuhultak, behabarjuk; ehhez egy kis tálkában kikeverjük a lisztet a tejszínnel, majd a zöldségek főzővizéből is adunk hozzá, ezután beleöntjük a lábasunkba, és besűrítjük vele a főzeléket.

Megszórhatjuk aprított petrezselyemmel, picit borsozhatjuk, belekeverhetünk egy kis vajat, hogy krémesebb legyen.

Fasírt golyócskákkal tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr9518789434
süti beállítások módosítása