Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa
15 dkg zeller (vagy karalábé)
20 dkg zöldborsó
só
2 evőkanál liszt
1 dl tejszín
petrezselyemzöld
3 dkg vaj
őrölt fehérbors
Elkészítés:
A megtisztított, felkockázott répát, zellert és a borsót egy lábasba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Ezután megsózzuk – ízlés szerint, akár egy teáskanál cukrot is adhatunk hozzá –, és puhára főzzük.
Ha a zöldségek megpuhultak, behabarjuk; ehhez egy kis tálkában kikeverjük a lisztet a tejszínnel, majd a zöldségek főzővizéből is adunk hozzá, ezután beleöntjük a lábasunkba, és besűrítjük vele a főzeléket.
Megszórhatjuk aprított petrezselyemmel, picit borsozhatjuk, belekeverhetünk egy kis vajat, hogy krémesebb legyen.
Fasírt golyócskákkal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr9518789434