Hozzávalók:
1 l paradicsomlé
50 dkg darált hús
1 tojás
8 dkg rizs
3-4 darab paprika
1 fej vöröshagyma
zellerlevél
só
bors
liszt
pirospaprika
pici cukor
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel, sóval, borssal, majd a kicsumázott paprikákat megtöltjük a darált hússal - ami kimarad, abból gombócokat formázunk.
A paradicsomlét felrakjuk forrni, majd beletesszük a gombócokat, paprikákat, teszünk bele 1 fej vöröshagymát, zeller levelet, megsózzuk, borsozzuk.
Ezután lassú tűzön főzzük 40-50 percet kevergetés nélkül, majd kivesszük a megfőtt gombócokat és készítünk egy vékony rántást (olaj, liszt, pirospaprika).
Berántjuk a szószt, ha kell kicsi vízzel még pótoljuk, majd visszatesszük a gombócokat és tálaljuk, ízlés szerint cukrozzuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr8118907090