Hozzávalók:
50 dkg darált hús
8 paprika
2 dl rizs
1 fej vöröshagyma
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 tojás
2 teáskanál pirospaprika
só
bors
7 dl paradicsomlé
1 szál zeller
4 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika (a rántáshoz)
cukor
Elkészítése:
A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk, félretesszük, közben a rizst félig megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
Ezután a darálthúshoz hozzáadjuk a rizst, tojásokat, sót, borsot, a vöröshagymát, a lereszelt fokhagymát, a 2 teáskanál pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük.
Az összekevert darálthúsos masszával megtöltjük a paprikákat, ha marad, akkor gombócokat formázunk belőle.
A megtöltött paprikákat egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ezután sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, majd rátesszük a zellerlevelet is.
Elkezdjük főzni, majd ha a víz kezd elpárologni, akkor felöntjük a paradicsomlével.
Ezt követően egy edényben olajat forrósítunk, majd hozzáadjuk a lisztet, ezzel világosra pirítjuk, majd beletesszük az 1 teáskanál pirospaprikát is és összekeverjük.
A kész rántásunkat hozzáadjuk a paprikához, jól elkeverjük, összeforraljuk, ha szükséges még ízesíthetjük.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr7618796654