Hozzávalók:
50 dkg gulyáshús (sertéslapocka)
2 közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
5 sárgarépa
5 fehérrépa
1 kisebb zeller
4 db közepes burgonya
sertészsír
só
bors
kömény
pirospaprika
Elkészítése:
A megpucolt, megmosott, felkockázott hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a kockázott sertéshúst, átforgatjuk, befűszerezzük (pirospaprika, só, bors, kömény), fokhagyma, majd 1 l vízzel felengedjük.
Félórát főzzük, majd beletesszük a karikára vágott répát, gyökeret, zellert és felöntjük 0,5 l vízzel.
Ha szükséges utána fűszerezzük illetve vegetával is megszórjuk.
Amikor minden majdnem készre főtt, belerakjuk a felkockázott krumplit és 20 perc alatt készre főzzük, kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr7318501322