Hamis gulyásleves
2024. szeptember 27. írta: AnyukámFőzte

Hamis gulyásleves

Hozzávalók:
50 dkg gulyáshús (sertéslapocka)
2 közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
5 sárgarépa
5 fehérrépa 
1 kisebb zeller
4 db közepes burgonya
sertészsír

bors
kömény
pirospaprika

Elkészítése:
A megpucolt, megmosott, felkockázott hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a kockázott sertéshúst, átforgatjuk, befűszerezzük (pirospaprika, só, bors, kömény), fokhagyma, majd 1 l vízzel felengedjük.

Félórát főzzük, majd beletesszük a karikára vágott répát, gyökeret, zellert és felöntjük 0,5 l vízzel.

Ha szükséges utána fűszerezzük illetve vegetával is megszórjuk.

Amikor minden majdnem készre főtt, belerakjuk a felkockázott krumplit és 20 perc alatt készre főzzük, kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4918501322
süti beállítások módosítása