Hozzávalók:
5 darab sárgarépa
3 darab fehérrépa
50 dkg gomba
4 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
zsiradék
2 darab zöldségleveskocka,
só
pirospaprika
tejföl
(1 tojásból nokedli)
Elkészítése:
A megpucolt, megmosott répákat felkarikázzuk, zsiradékon megfuttatjuk, majd felengedjük 1,5 l vízzel.
Belerakjuk a leveskockákat, sót, főzzük 20 percig, majd a szeletelt gombát, a felaprított petrezselymet, fokhagymát is hozzátesszük, utána főzzük 15-20 percig.
Ezt követően beleszaggatjuk a nokedlit, amikor a tészta feljött a leves tetejére behabarjuk - a tejfölt a levesből kivett lével összekeverjük - majd visszaöntjük és egyet forralunk még rajta.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr918486593