Hozzávalók
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
18 dkg burgonya
5 evőkanál olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só
bors
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
1,5 l zöldségalaplé
10 dkg tarhonya
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd kiszedjük az edényből.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk, majd félrehúzzuk és ízlés szerint fűszerezzük.
Ezután felöntjük az alaplével, beletesszük a pirított tarhonyát, majd amikor a tarhonya félig megfőtt, akkor hozzátesszük a felszeletelt répát, fehérrépát és a felkockázott burgonyát.
Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főttek, közben ízlés szerint fűszerezzük.
Amikor elkészültünk, tálaláskor apróra vágott friss petrezselyemmel megszórjuk a levesünket.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr8218878226
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.