Magyaros tarhonyaleves
2025. május 31. írta: AnyukámFőzte

Magyaros tarhonyaleves

Hozzávalók
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
18 dkg burgonya
5 evőkanál olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem

bors
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
1,5 l zöldségalaplé
10 dkg tarhonya

Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd kiszedjük az edényből.

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk, majd félrehúzzuk és ízlés szerint fűszerezzük.

Ezután felöntjük az alaplével, beletesszük a pirított tarhonyát,  majd amikor a tarhonya félig megfőtt, akkor hozzátesszük a felszeletelt répát, fehérrépát és a felkockázott burgonyát.

Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főttek, közben ízlés szerint fűszerezzük.

Amikor elkészültünk, tálaláskor apróra vágott friss petrezselyemmel megszórjuk a levesünket.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr8218878226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása