Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
60 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
olaj
2 bögre rizs
só
bors
paprika
800g tejföl
Elkészítése:
A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, leveleire szedjük, majd egy nagy fazék vízben puhára főzzük, amit sóval vagy ételízesítővel megszórunk.
Eközben a hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, ízlés szerint fűszerezve (só, bors, paprika), és egy dl víz hozzáadásával készre főzzük.
Egy másik edényben készre főzzük, majd lecsepegtetjük a rizst is.
Ezt követően előveszünk egy magas falú tepsit vagy jénait, kikenjük olajjal, majd rétegezve beletesszük a hozzávalókat, előszőr a kelkáposzta leveleket, majd a rizst, rá a pörköltet, utána megkenjük a tetejét tejföllel, majd újra a kelkáposzta, rizs, pörkölt, tejföl, a legtetejére egy réteg kelkáposztalevél.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, míg a teteje szépen megbarnul.
Jó étvágyat!