Székelykáposzta
2024. szeptember 04. írta: AnyukámFőzte

Székelykáposzta

Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma
2 kg savanyú káposzta
1,25 kg sertéslapocka vagy comb

bors
babérlevél
köménymag
kevés chilipaprika
pirospaprika

Elkészítése:
A vöröshagymát üvegesre párolom, rászórom a fűszereket (pirospaprika, só, bors, chili), majd hozzáteszem a felkockázott húst is.

Átforgatom, majd felengedem vízzel, hogy éppen ellepje a húst.

Főzöm kb. félórát, utána hozzáadom a savanyú káposztát, melynek a felét kimosom, a másik felét nem.

Ha szükséges, adok hozzá még egy kevés vizet, puhára főzöm kb. 1,5 óra alatt.

Ha elkészült tejföllel tálalom.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr5518484777
süti beállítások módosítása