Hozzávalók:
4 db nagy krumpli
1 közepes vöröshagyma
2 db tv paprika
1 paradicsom
pirospaprika
bors
kömény
só
10 dkg száraz kolbász
olaj
1 db kígyóuborka
édesítő vagy cukor
ecet
Elkészítése:
Először a hagymát megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, megdinszteljük olajon, majd a felkarikázott kolbászt hozzáadva, átsütjük.
Hozzáteszünk ízlés szerint pirospaprikát, majd beletesszük a megmosott és kockára vágott paradicsomot és paprikát is.
Jól összekeverjük, majd 2 dl vízzel felengedjük és belerakjuk a megpucolt, megmosott és hosszában felvágott krumplit is.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd készre főzzük.
Eközben gyaluljuk le az uborkát, sózzuk le, amikor levet engedett ízesítsük be édesítővel, ecettel.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4418434525