Hozzávalók:
Nokedli:
50 dkg liszt (itt 25 dkg DW 50-es + 25 dkg fehér liszt)
2 darab tojás
só
víz
Tetejére
8 darab tojás
Saláta
1 fej jégsaláta
ecet
édesítő
víz
Elkészítése:
Tegyünk fel egy nagy fazék vizet forrni, közben keverjük össze egy tálban a nokedli hozzávalóit úgy, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Amikor felforrt a vizünk, szaggassuk bele a nokedlit, majd főzzük 1-2 percig, utána szűrjük le.
Ezt követően tegyünk pici olajat egy lábosba és tegyük bele a leszűrt nokedlinkat.
Egy másik tálban verjünk fel 8 tojást, keverjük össze, majd öntsük a leszűrt nokedlira, forgassuk össze és süssük úgy, hogy még kicsit lágy maradjon a tojás.
A salátánkat mossuk meg, vágjuk fel csíkokra, tegyük egy tálba kis vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá ecetet, édesítőt.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr9118385771