Hozzávalók:
25 dkg margarin
12 dkg porcukor (itt 5 dkg negyedannyi édesítő)
1 tojás
40 dkg liszt (itt dw50-es lisztet használtunk)
3 narancs reszelt héja
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
(1 tojássárga - a pite tetejének lekenéséhez)
Töltelék:
1,5 kg reszelt alma
fahéj - ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, két cipóra osztjuk.
Ezután lereszeljük az almát, majd kinyomkodjuk a levét.
Az első cipónyi tésztát kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezett sütőpapírra tesszük.
A tésztára ráhalmozzuk a reszelt almát, majd fahéjjal megszórjuk.
Ezután kinyújtjuk a másik cipónyi tésztát és az almás részre helyezzük.
A pitetészta tetejét megszurkáljuk villával, majd a tojássárgájával lekenjük.
Közepes lángon aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat! :)
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr6818367765