Hozzávalók:
1 kg darált sertéshús
2 tojás
3 száraz zsömle
fokhagyma
só
bors
pirospaprika
Töltelékhez:
6-8 főtt tojás
Körethez:
krumpli
Párolt káposztához:
1 fej lilakáposzta
só
olaj
hagyma
cukor
ecet
bors
köménymag
Elkészítése:
Először az előkészületi munkálatokat végezzük el: a száraz zsemléket áztassuk vízbe, majd jól csavarjuk ki; közben sós vízben főzzük meg a tölteléknek szánt tojásokat.
Ezután jól keverjük össze egy tálban a fasírt hozzávalóit, ízlés szerint fűszerezve.
Ezt követően, sütőpapírral bélelt tepsiben formázzunk két hengert a bekevert fasírtból úgy, hogy egy-egy téglalapot alakítva ráhelyezzük sorba a megfőtt 3-3 tojásunkat, majd bugyoláljuk be a maradék hússal, hengert formálva, amit a sütőbe helyezve süssünk készre.
Amíg a fasírtunk süldögél a meghámozott, megmosott, feldarabolt krumplinkat süssük ki gyorsan fritőzben.
Emellett főzzük meg a párolt lilakáposztánkat is: vágjuk össze, sózzuk be, hagyjuk állni a lilakáposztát, majd dinszteljünk hagymát, tegyük rá a káposztát, fűszerezzük: borssal, egész köménymaggal, majd lassú tűzön pároljuk meg.
Amikor már levet engedett és megpuhult, akkor egy kávéskanál cukorral és 1 evőkanál ecettel ízesítjük.
Amikor minden ételünk elkészült, együtt tálaljuk!
Jó étvágyat!