Hozzávalók:
30 dkg liszt
22 dkg margarin vagy 16 dkg zsír
2 dkg élesztő
1 tojás
só
kevés tej
pici cukor
sajt
egész kömény
szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt 1/2 dl langyos tejben, 1/2 dkg cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, tojás sárgáját, sót és kevés tej hozzáadásával összegyúrjuk, a tésztának nem szabad lágynak lennie.
Hagyjuk fél órát pihenni a tésztát, utána kinyújtjuk, lekenjük egész tojással és rászórjuk az egész köményt, sajtot, szezámmagot, ezután pogácsaszaggatóval formázzuk.
Ezt követően sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, közepes lángon 15-20 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk a tepsit.
Jó étvágyat!