Krémsajtos-gombás csirkemell rizibizivel
2024. október 09. írta: AnyukámFőzte

Krémsajtos-gombás csirkemell rizibizivel

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg light krémsajt

bors
kakukkfű
rizs
20 dkg zöldborsó

Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk; a fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük.

A csirkemell filét ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk.

A gombát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük.

Egy serpenyőbe olajat teszünk, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát, utána hozzáadjuk a gombaszeleteket és együtt pirítjuk tovább.

Ezt követően beletesszük a szeletekre vágott csirkemellet is, a hús fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel.

Ezután fűszerezzük, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát is.

Körülbelül 20 percig főzzük fedő alatt, majd hozzákeverjük a krémsajtot és összeforraljuk.

Ha elkészült, rizibizivel tálaljuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr8418704406
süti beállítások módosítása