Hozzávalók:
Gombócokhoz:
1 nagyobb cukkini
2 közepes répa
só
bors
1 tojás
4 evőkanál aprószemű zabpehely
1-2 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
Mártáshoz:
1 kis joghurt
1 gerezd fokghagyma
Elkészítése:
A cukkinit és a répát megpucoljuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, majd kicsavarjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük.
A keverékből diónyi gombócokat készítünk, megforgatjuk zsemlemorzsában és forrólevegős sütőben kisütjük.
Eközben összekeverjük a joghurtot a lereszelt fokhagymával, amikor mindennel elkészültünk, együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr2518444949