Hozzávalók:
6 evőkanál finomliszt
3 evőkanál étkezési keményítő
1 ek napraforgó olaj
1,5 dl víz
1,5 teáskanál sütőpor
1 db tojás
70 dkg csirkemellfilé
6 evőkanál szezámmag
2 teáskanál chili
4 evőkanál méz
10 evőkanál ketchup
60 dkg rizs
Elkészítése:
A csirkemellfilét kockákra vágjuk, majd megsózzuk.
A tésztához a lisztet elkeverjük a vízzel, a keményítővel, az olajjal, a tojással és a sütőporral, a palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk.
Ebbe a tésztába beleforgatjuk a csirkemell-falatokat, és aranybarnára sütjük őket bő olajban.
(Én több husit raktam egyszerre a tésztába, nem egyet, és a serpenyőben sütés közben szedegettem szét őket villával.)
A mázhoz a chilit a mézzel, a ketchuppal és szezámmaggal összekeverjük, és a még meleg csirkemell-falatokat beleforgatjuk.
A rizst sós vízben megfőzzük, és ezt kínáljuk a csirke mellé.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr8818419629