Hozzávalók:
Leves:
1 fej brokkoli
1 darab vöröshagyma
1,5 dl főzőtejszín
6 dl húsleves alaplé
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
só, bors, szerecsendió
Feltét
5 dkg mandula (pirítva) - anyukám kicsit túltolta a pirítást ;)
Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát pároljuk meg az olaj és a vaj keverékén.
Adjuk a hagymákhoz a rózsáira szétszedett, megmosott brokkolit, majd ízlés szerint fűszerezzük be (só, bors, szerecsendió).
Ezután öntsük hozzá a húsleves alaplét és főzzük puhára a brokkolit.
Amikor ezzel megvagyunk, rúdmixerrel mixeljük, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze.
Tálaláskor pirított mandulával díszítsük.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr6718387051