Hozzávalók:
Leves:
 45 dkg zöldborsó
 4 darab sárgarépa
 3 darab fehérrépa
 1 csokor petrezselyem
 2 evőkanál olaj
 1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
 só, ételízesítő (bors, paprika)
 víz 
Grízgaluska: 
13 dkg búzadara
 2 darab tojás
 4 evőkanál olaj
 só
 Elkészítése:
 Először bekeverem a grízgaluskát, hogy állni tudjon a hűtőben, míg előkészítem a levest. 
Olajon megdinsztelem a megpucolt, feldarabolt répákat, kicsit lepirítom liszttel, majd hozzáteszem a borsót, és felengedem a vízzel. 
Miközben készre fő a leves, ízesítem, majd hozzáteszem a petrezselymet. 
Eközben egy másik lábosban vizet forralok és teáskanállal „beleszaggatom” a galuskát, puhulásig főzöm, majd leszűröm. 
Tányérba szedek pár galuskát és rámerítek néhány merőkanál levest. 
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
				https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4918382073
		
		



 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                