Hozzávalók:
Leves:
45 dkg zöldborsó
4 darab sárgarépa
3 darab fehérrépa
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
só, ételízesítő (bors, paprika)
víz
Grízgaluska:
13 dkg búzadara
2 darab tojás
4 evőkanál olaj
só
Elkészítése:
Először bekeverem a grízgaluskát, hogy állni tudjon a hűtőben, míg előkészítem a levest.
Olajon megdinsztelem a megpucolt, feldarabolt répákat, kicsit lepirítom liszttel, majd hozzáteszem a borsót, és felengedem a vízzel.
Miközben készre fő a leves, ízesítem, majd hozzáteszem a petrezselymet.
Eközben egy másik lábosban vizet forralok és teáskanállal „beleszaggatom” a galuskát, puhulásig főzöm, majd leszűröm.
Tányérba szedek pár galuskát és rámerítek néhány merőkanál levest.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4118382073