Hozzávalók:
1 kg csirkemell
3 kávéskanál só
6 teáskanál keményítő
3 darab tojás
3 fej vöröshagyma
3 darab nagyobb sárgarépa
2 darab erős paprika
1 darab 180 g-os babuszrügy konzerv
1 dl olaj
5 dl víz
6 teáskanál erőspaprika-szósz
3 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál őrölt feketebors
2 teáskanál barnacukor
1 kávéskanál só
4 evőkanál keményítő + kis víz
Elkészítése:
A csirkemellet mossuk meg, majd vágjuk vékony csíkokra, ezután tegyük egy tálba, majd üssük rá a tojást, tegyük hozzá a keményítőt, sót, keverjük jól össze.
Egy serpenyőbe melegítsük fel az olajat és tegyük bele a hagymát pirulni, majd ezt követően tegyük hozzá a bepácolt húst.
Közben vágjuk fel a hagymát és az erős paprikát szintén csíkokra, majd amikor a serpenyőbe lévő húsunk kifehéredett, tegyük hozzá a répát, paprikát, bambuszrügyet és pirítsuk össze.
Amikor a húsos zöldségünk elkészült, tegyük félre.
Vegyünk elő egy másik serpenyőt, tegyük bele a vizet, majd ha a víz forrni kezd, tegyük hozzá a paprika krémet, a szójaszószt, a borsot, cukrot, sót.
Közben egy külön kis tálban keverjük össze a keményítőt egy kis adag vízzel, majd ezt a sűrű mázat tegyük bele a vizes-fűszeres lébe.
Amikor látjuk, hogy sűrűsödik a mártás, beleöntjük a korábban félretett zöldséges húst, majd jól összekeverve még pár percig összefőzzük, később rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4018378585