Hozzávalók
50 dkg csirkemell
2-3 db sárgarépa
2 fehérrépa
1 kicsi zellergumó
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 l víz
2 tojássárgája
3 dl tejföl
1 citrom leve
só
bors
olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk, felkockázzuk.
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, majd a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát kislyukú reszelőn lereszeljük, a répákat és a zellert nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
A hagymákat olajon megfuttatjuk, utána fehéredésig sütjük rajta a húst.
Ezt követően hozzáadjuk a többi zöldséget, pár percig dinszteljük, majd a húsos-zöldséges alaphoz hozzáöntünk 1,5 liter vizet.
Eközben a tojássárgáját külön tálban összekeverjük a tejföllel, citromlével, majd a keveréket a leveshez öntjük, elkeverjük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a hús puhulásáig főzzük.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr2918373679