Hozzávalók:
Gyros:
1 kg csirkemell
1 csomag gyros fűszerkeverék
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál mustár
Tzatziki szósz:
1 darab nagy kígyóuborka
1 nagy doboz görög joghurt (vagy tejföl)
1-2 gerezd fokhagyma
só
Zöldségek:
2-3 darab paradicsom
1 darab kígyóuborka
1 fej lilahagyma
Tortilla
(6 darabos - boltban kapható verzió)
Elkészítése:
A csirkemellet mossuk le, vágjuk fel, majd a fűszerporba olívaolajjal, mustárral forgassuk meg, pácoljuk be.
Amíg a húsunk pácolódik, készítsük el a tzatzikit. Nagylyukú reszelőn reszeljük le a meghámozott, megmosott uborkánkat.
Amikor ezzel megvagyunk sózzuk be az uborkát, hagyjuk kicsit állni, majd csavarjuk ki és tegyük egy tálba.
Az uborkához adjuk hozzá a görög joghurtot és a fokhagymát, keverjük össze, tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Ezután kis olajban tegyük oda a csirkemellet sülni, süssük pirulásig.
Közben készítsük elő a zöldségeket és a tortillát. Karikázzunk fel 2-3 darab paradicsomot, egy nagy fej lilahagymát, mossunk meg és szeleteljünk fel egy kígyóuborkát.
A tortillát (mi egy készen kapható 6 darabos típust vettünk) tegyük be a mikróba és melegítsük egy percig, majd takarjuk le.
Amikor mindennel megvagyunk, terítsünk ki egy tortillát, kenjük meg tzatzikivel, tegyünk bele ízlés szerint gyrost, majd paradicsomot, uborkát, hagymát, majd hajtogassuk kedvünkre.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4718373819