Tojásos-sonkás sajttekercs
2024. március 22. írta: AnyukámFőzte

Tojásos-sonkás sajttekercs

Hozzávalók:
20 dkg trappista sajt
2 db tojás
1 evőkanál vaj

fehér bors
1 teáskanál mustár
(ízlés szerint zöldfűszer: petrezselyem vagy kapor)
8 szelet sonka
margarin

Először főzzük meg a tojásokat, majd reszeljük le és keverjük össze a vajjal, sóval, borssal és a mustárral (ebbe még petrezselyem került).

A trappistasajtot tegyük bele egy nylonzacskóba, majd rakjuk forrásban lévő, lobogó vízbe, hogy a sajt megolvadjon.

Amikor megolvadt, óvatosan nyújtsuk ki, majd vékonyan kenjük meg margarinnal, utána tegyük rá a sonkaszeleteket.

Ezután porciózzuk rá a tojásos masszát, simítsuk el, majd tekerjük fel hengerré.

A fóliába csavart tekercsünket tegyük hűtőszekrénybe, másnap már könnyedén szeletelhetjük.

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4818361497
süti beállítások módosítása