Töltött csirkecomb párolt lilakáposztával
2024. november 25. írta: AnyukámFőzte

Töltött csirkecomb párolt lilakáposztával

Hozzávalók:
Töltött csirkecombhoz:

4 csirke felsőcomb
2 zsemle
10 dkg csirkemáj
3 fej gomba

bors
petrezselyemzöld
1 tojás
hagyma
olaj / zsír

Párolt káposztához:
1 fej lilakáposzta

olaj
hagyma
cukor
ecet
bors
köménymag

Elkészítése:
Hagymán megdinszteljük az apróra vágott gombát és a májat, majd összeforgatva készre sütjük.

Utána egy tálban összekeverjük a korábban beáztatott, kicsavart zsemlét a hozzávalókkal, a gombás-hagymás-májjal, majd befűszerezzük.

A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, töltelékkel megtöltjük, majd kizsírozott jénaiba tesszük, ezután 1,5 dl vízzel meglocsoljuk, fóliával letakarjuk és lassú tűzön kisütjük.

Eközben a lilakáposztát összevágjuk, besózzuk, hagyjuk állni.

Utána hagymát dinsztelünk, majd rátesszük a káposztát, fűszerezzük: borssal, egész köménymaggal, majd lassú tűzön megpároljuk.

Mikor levet engedett és már megpuhult, akkor egy kávéskanál cukorral és 1 evőkanál ecettel ízesítjük.

Mikor mindennel elkészültünk, együtt tálaljuk!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr1618738638
süti beállítások módosítása