Hozzávalók:
10 dkg császárszalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db krumpli
10 dkg lebbencstészta
1,5 l víz
vegeta
pirospaprika
bors
kömény
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, utána a vöröshagymát és a fokhagymát is felaprítjuk.
Ezt követően felkarikázzuk a sárgarépát és a fehérrépát, majd a krumplikat kockákra daraboljuk.
A szalonnát egy nagy edénybe tesszük, lepirítjuk, majd kiszedjük az edényből és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékba beletesszük az összetört lebbencstésztát, megpirítjuk, majd ha már aranybarna, akkor kivesszük, félretesszük.
A felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a fehérrépát, majd pár perc után az apróra vágott fokhagymát is.
Ezután felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük (pirosparika, bors, kömény, vegeta), majd tovább főzzük.
Pár perc után hozzáadjuk a korábban megpirított tésztát, és a felkockázott krumplit, majd készre főzzük, legvégén beleszórjuk a szalonnakockákat is.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/18709738