Hozzávalók:
Fasírthoz:
1 kg darált sertéshús
2 tojás
3 zsömle (nálunk 9 szelet teljes kiőrlésű kenyérszelet)
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors
pirospaprika
Töltelék:
6-8 db főtt tojás
Tetejére:
20 dkg főtt, füstölt, szeletelt húsos szalonna
Sült krumplihoz:
8-12 db közepes méretű újkrumpli
3-4 gerezd fokhagyma
8-10 dkg margarin
só
Elkészítése:
Egy tálba beáztatom vízbe a szeletelt kenyeret.
A krumplit megmosom, ledörzsölöm a héját, majd sós vízbe felteszem főni félpuhára.
Egy másik edénybe felteszem sós vízbe megfőni a „töltelék” tojásokat.
A félig puha újkrumplit lecsöpögtetjük, bevagdossuk, megsózzuk, majd a felolvasztott vajba kevert reszelt fokhagymás szósszal lekenegetjük és betesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe sülni, míg aranybarna nem lesz.
Majd egy tálban összekeverem a fasírt hozzávalót: a húst, a tojást, a kicsavart kenyeret, a lereszelt fokhagymát, a fűszereket ízlés szerint.
Ezután a sütőpapírral kibélelt tepsibe pakolok két téglalapnyi húst, amire ráfektetem a közben megfőtt, megpucolt kemény tojásokat.
Ezt követően beborítom a tojásokat és szépen összeformázom a két fasírtrudamat, amit a végén befedek a szeletelt szalonnával, majd készre sütöm a sütőben.
Amikor mindkét sütési körrel végeztem, együtt tálaljuk!
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr2518423391