Tojással töltött fasírt fokhagymás sült újburgonyával
2024. június 07. írta: AnyukámFőzte

Tojással töltött fasírt fokhagymás sült újburgonyával

Hozzávalók:
Fasírthoz:

1 kg darált sertéshús
2 tojás
3 zsömle (nálunk 9 szelet teljes kiőrlésű kenyérszelet)
3-4 gerezd fokhagyma

bors
pirospaprika

Töltelék:
6-8 db főtt tojás

Tetejére:
20 dkg főtt, füstölt, szeletelt húsos szalonna

Sült krumplihoz:
8-12 db közepes méretű újkrumpli
3-4 gerezd fokhagyma
8-10 dkg margarin


Elkészítése:
Egy tálba beáztatom vízbe a szeletelt kenyeret.

A krumplit megmosom, ledörzsölöm a héját, majd sós vízbe felteszem főni félpuhára.

Egy másik edénybe felteszem sós vízbe megfőni a „töltelék” tojásokat.

A félig puha újkrumplit lecsöpögtetjük, bevagdossuk, megsózzuk, majd a felolvasztott vajba kevert reszelt fokhagymás szósszal lekenegetjük és betesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe sülni, míg aranybarna nem lesz.

Majd egy tálban összekeverem a fasírt hozzávalót: a húst, a tojást, a kicsavart kenyeret, a lereszelt fokhagymát, a fűszereket ízlés szerint.

Ezután a sütőpapírral kibélelt tepsibe pakolok két téglalapnyi húst, amire ráfektetem a közben megfőtt, megpucolt kemény tojásokat.

Ezt követően beborítom a tojásokat és szépen összeformázom a két fasírtrudamat, amit a végén befedek a szeletelt szalonnával, majd készre sütöm a sütőben.

Amikor mindkét sütési körrel végeztem, együtt tálaljuk!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr2518423391
süti beállítások módosítása