Mézes-szezámmagos csirkefalatok rizzsel
2024. június 02. írta: AnyukámFőzte

Mézes-szezámmagos csirkefalatok rizzsel

Hozzávalók:
6 evőkanál finomliszt
3 evőkanál étkezési keményítő
1 ek napraforgó olaj
1,5 dl víz
1,5 teáskanál sütőpor
1 db tojás
70 dkg csirkemellfilé
6 evőkanál szezámmag
2 teáskanál chili
4 evőkanál méz
10 evőkanál ketchup
60 dkg rizs

Elkészítése:
A csirkemellfilét kockákra vágjuk, majd megsózzuk.

A tésztához a lisztet elkeverjük a vízzel, a keményítővel, az olajjal, a tojással és a sütőporral, a palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk.

Ebbe a tésztába beleforgatjuk a csirkemell-falatokat, és aranybarnára sütjük őket bő olajban.

(Én több husit raktam egyszerre a tésztába, nem egyet, és a serpenyőben sütés közben szedegettem szét őket villával.)

A mázhoz a chilit a mézzel, a ketchuppal és szezámmaggal összekeverjük, és a még meleg csirkemell-falatokat beleforgatjuk.

A rizst sós vízben megfőzzük, és ezt kínáljuk a csirke mellé.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr2918419629
süti beállítások módosítása