Hozzávalók:
Főzelékhez
60 dkg gyalult tök
1 közepes vöröshagyma
1 csokor kapor
1 nagy tejföl
2-3 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
só
Fasírthoz
30 dkg darált sertéshús
1 tojás
só
paprika
bors
2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd egy edényben olajon üvegesre pároljuk.
Ezután rátesszük a gyalult tököt, sózzuk és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Megfőzzük, liszttel-tejföllel behabarjuk, majd megszórjuk kaporral.
Eközben a fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, kis gombócokká formázzuk, majd forrólevegős sütőben készre sütjük, főzelékkel együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr6618418861