Hozzávalók:
25 dkg vöröslencse
1 közepes vöröshagyma
1 kis fej zeller
3 db paradicsom
2 db sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál őrölt kömény
0,5 teáskanál őrölt koriander
só
bors
1,5 l víz
Elkészítése:
Pucoljuk meg, mossuk le a zöldségeket, majd a vöröshagymát, a zellert és a paradicsomot apró kockákra aprítsuk fel, míg a sárgarépát és a fokhagymát karikákra vágjuk.
Egy edénybe tegyünk olívaolajat és pároljuk üvegesre a hagymát.
Ezután tegyünk a hagymára köményt, koriandert és borsot, de vigyázzunk, hogy ne égessük oda.
Ezt követően tegyük rá a felaprított paradicsomot, fokhagymát és keverjük össze.
Utána adjuk hozzá a többi zöldséget - a vöröslencse kivételével - és öntsük fel 1,5 liter vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, majd sózzuk meg.
Főzzük addig, amíg félpuha lesz a sárgarépa, majd adjuk hozzá a vöröslencsét és főzzük további 15 percig.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr6718413855