Vöröslencseleves indiai módra
2024. május 26. írta: AnyukámFőzte

Vöröslencseleves indiai módra

Hozzávalók:
25 dkg vöröslencse
1 közepes vöröshagyma
1 kis fej zeller
3 db paradicsom
2 db sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál őrölt kömény
0,5 teáskanál őrölt koriander

bors
1,5 l víz

Elkészítése:
Pucoljuk meg, mossuk le a zöldségeket, majd a vöröshagymát, a zellert és a paradicsomot apró kockákra aprítsuk fel, míg a sárgarépát és a fokhagymát karikákra vágjuk.

Egy edénybe tegyünk olívaolajat és pároljuk üvegesre a hagymát.

Ezután tegyünk a hagymára köményt, koriandert és borsot, de vigyázzunk, hogy ne égessük oda.

Ezt követően tegyük rá a felaprított paradicsomot, fokhagymát és keverjük össze.

Utána adjuk hozzá a többi zöldséget - a vöröslencse kivételével - és öntsük fel 1,5 liter vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, majd sózzuk meg.

Főzzük addig, amíg félpuha lesz a sárgarépa, majd adjuk hozzá a vöröslencsét és főzzük további 15 percig.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr1918413855
süti beállítások módosítása