Hozzávalók:
50 dkg sárgaborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál kömény
0,5 teáskanál őrölt koriander
bors
só
2 db babérlevél
0,5 dl olaj
5 dkg liszt
Elkészítése:
Az átválogatott sárgaborsót hideg vízben áztatjuk, minimum 2 órára.
Egy edénybe feltesszük a borsót főzni annyi vízben, hogy a borsó felett érjen 1-2 centivel.
Amikor a borsó felforr, a habját szűrővel leszedjük, közben fűszerezzük (ízlés szerint: só, bors, kömény, koriander, babérlevél).
Miközben a főzelékünk fő, elkészítjük a rántást.
Ehhez felmelegítjük egy edényben az olajat, beledinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát, majd befűszerezzük (pirospaprika), liszttel lepirítjuk, majd felengedjük 1,5 dl vízzel.
A rántásunkat jól elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a forrásban lévő főzelékhez adjuk és összeforraljuk.
Amint elkészült a főzelékünk, fasírttal, kolbásszal vagy oldalassal tálalhatjuk - ez nálunk most kimaradt.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr5918411927