Hozzávalók
fél fej lilakáposzta
10 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
1 db tojás
20 dkg prézli
só, bors
olívaolaj
1 db édesburgonya
Elkészítése
A lilakáposztát nagylyukú reszelőn reszeljük le, sózzuk be, majd hagyjuk állni 10 percet.
A pihentetést követően nyomkodjuk ki belőle a vizet; majd a fokhagymagerezdeket reszeljük bele és a fűszerekkel, a tojással, a liszttel, valamint a prézli felével keverjük össze.
Ezután formázzunk a masszából apró golyókat, hempergessük meg a maradék zsemlemorzsában őket, kicsit spicceljük le olívával.
Légkeveréses sütőben süssük ki őket, majd ezt követően az előzetesen felvágott, sózott, olívaolajozott édesburgonyát is.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr2618363357