Édesburgonya krémleves
2024. október 24. írta: AnyukámFőzte

Édesburgonya krémleves

Hozzávalók:
50 dkg édesburgonya
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db piros kaliforniai paprika
fél teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
bors
1 liter alaplé

Elkészítése:
Egy edénybe tegyünk olívaolajat és dinszteljük meg benne a megpucolt, megmosott, felaprított hagymát és a fokhagymát.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott paprikát és édesburgonyát, majd fűszerezzük be (pirospaprikával, sóval, borssal), ezután öntsük fel az alaplével.

Főzzük addig, amíg az édesburgonya teljesen meg nem puhul, majd egy botmixer segítségével pürésítsük krémes állagúra.

Ezt követően szórhatunk rá krémsajt-darabkákat vagy napraforgómagot.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr7318715046
süti beállítások módosítása