Zserbó
2024. augusztus 20. írta: AnyukámFőzte

Zserbó

Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
12 dkg cukor
25 dkg  Ráma margarin
2 tojás
1 csomag sütőpor
2 narancs reszelt héja
1 kisdobozos tejföl

Töltelék:
20 dkg darált dió
lekvár (általában baracklekvár, itt eperlekvár)

Teteje:
étbevonó
kis víz
1 teáskanál olaj

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, három részre osztjuk, kinyújtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az első tésztalapot, megkenjük lekvárral, rászórjuk a darált diót; ezután jön a második tésztalap, ezt is megkenjük levárral, megszórjuk dióval, majd jön az utolsó tésztalap, ezután betoljuk az előmelegített sütőbe és készre sütjük.

Amíg sül a sütink, egy edénybe beletörjük a csokibevonót, teszünk hozzá egy pici vizet, egy pici olajat és felolvasztjuk.

Amikor kisült a zserbónk, kivesszük a sütőből és megkenjük a tetejét a csokimázzal; megvárjuk míg megszilárdul, utána szeletelhetjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr4718469875
süti beállítások módosítása