Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
12 dkg cukor
25 dkg Ráma margarin
2 tojás
1 csomag sütőpor
2 narancs reszelt héja
1 kisdobozos tejföl
Töltelék:
20 dkg darált dió
lekvár (általában baracklekvár, itt eperlekvár)
Teteje:
étbevonó
kis víz
1 teáskanál olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, három részre osztjuk, kinyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az első tésztalapot, megkenjük lekvárral, rászórjuk a darált diót; ezután jön a második tésztalap, ezt is megkenjük levárral, megszórjuk dióval, majd jön az utolsó tésztalap, ezután betoljuk az előmelegített sütőbe és készre sütjük.
Amíg sül a sütink, egy edénybe beletörjük a csokibevonót, teszünk hozzá egy pici vizet, egy pici olajat és felolvasztjuk.
Amikor kisült a zserbónk, kivesszük a sütőből és megkenjük a tetejét a csokimázzal; megvárjuk míg megszilárdul, utána szeletelhetjük.
Jó étvágyat!