Linzer
2024. július 25. írta: AnyukámFőzte

Linzer

Hozzávalók:
Tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
15 dkg porcukor
2 tojás
2-3 narancs reszelt héja

Töltelék:
baracklekvár

Teteje:
vaníliáscukorral kevert porcukor

Elkészítése:
A hozzávalókból közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd 1 órát a hűtőben pihentetjük.

Mikor letelt az 1 óra, vékonyra nyújtjuk és linzerkiszúróval kiszaggatjuk.

Közepes lángon, sütőpapírral bélelt tepsiben aranybarnára sütjük.

Mikor kihűlt a linzerünk, lekvárral megkenjük, összepárosítva a lyukas és a teli feleket.

Ízlés szerint porcukrozzuk a tetejét!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr9318454033
süti beállítások módosítása