Hozzávalók:
Leves
2 liter alaplé vagy 2 darab húsleveskocka+víz
4 darab sárgarépa
2 darab fehérrépa
petrezselyem
só
bors
Gombóc
15 dkg májkrém
1 tojás
6 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
Összekeverjük a májgombóc hozzávalóit (mi majorannás májast szoktunk bekeverni) és félrerakjuk, hogy kicsit összeálljon.
Megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk a répákat, majd odatesszük a húslevest, vagy feloldjuk vízben a leveskockákat.
Amikor a zöldségek félig megpuhultak és a leves forr, akkor kis gombócokat formázunk vizes kézzel és a levesbe tesszük.
Lejjebb vesszük a hőfokot és főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a gombócok is átfőnek, közben sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr7318389525