Almás pite
2024. március 31. írta: AnyukámFőzte

Almás pite

Hozzávalók:
25 dkg margarin
12 dkg porcukor (itt 5 dkg negyedannyi édesítő)
1 tojás
40 dkg liszt (itt dw50-es lisztet használtunk)
3 narancs reszelt héja
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
(1 tojássárga - a pite tetejének lekenéséhez)

Töltelék:
1,5 kg reszelt alma
fahéj - ízlés szerint

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, két cipóra osztjuk.

Ezután lereszeljük az almát, majd kinyomkodjuk a levét.

Az első cipónyi tésztát kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezett sütőpapírra tesszük.

A tésztára ráhalmozzuk a reszelt almát, majd fahéjjal megszórjuk.

Ezután kinyújtjuk a másik cipónyi tésztát és az almás részre helyezzük.

A pitetészta tetejét megszurkáljuk villával, majd a tojássárgájával lekenjük.

Közepes lángon aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr8918367765
süti beállítások módosítása