Hozzávalók:
25 dkg tészta
2 evőkanál olaj
8 dkg búzadara
só
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál lekvár
Elkészítés
Egy edénybe felteszünk vizet forralni, majd ha forr, akkor beleteszünk az olajat, sót és a tésztát.
Eközben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleszórjuk a búzadarát, majd állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk.
Ezután felöntjük 1,2 dl meleg vízzel, jól elkeverjük, majd elzárjuk alatta a hőt.
Ezt követően még időközönként megkeverjük, hogy mindenhol átpárolódjon.
A megfőtt tésztánkat leszűrjük, a búzadarába tesszük, majd jól átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a tésztánkat a gríz, kicsit összemelegíthetjük.
Porcukorral, lekvárral tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr8818783932