Hozzávalók: 25 dkg vöröslencse 1 közepes vöröshagyma 1 kis fej zeller 3 db paradicsom 2 db sárgarépa 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olívaolaj 1 kávéskanál őrölt kömény 0,5 teáskanál őrölt koriander só bors 1,5 l víz Elkészítése: Pucoljuk meg, mossuk le a zöldségeket, majd a vöröshagymát, a zellert és…
Sárgaborsófőzelék
Hozzávalók:50 dkg sárgaborsó 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál pirospaprika 1 teáskanál kömény 0,5 teáskanál őrölt koriander bors só 2 db babérlevél 0,5 dl olaj 5 dkg liszt Elkészítése: Az átválogatott sárgaborsót hideg vízben áztatjuk, minimum 2 órára. Egy edénybe feltesszük a borsót…
Rántott karaj petrezselymes újkrumplival
Hozzávalók: 50 dkg karaj (ebből 6 szelet lesz) 50 dkg újburgonya só petrezselyemzöld 1 tojás 5 dkg liszt 5 dkg panírmorzsa Elkészítése: Az újburgonya héját ledörzsöljük, így távolítjuk el, majd a felkockázott krumplit félpuhára főzzük. Ezután zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott petrezselyemmel.…