Hozzávalók:
25 dkg virágbab
25 dkg füstöltcomb vagy tarja
5 közepes sárgarépa
3 közepes gyökér
petrezselyemzöld
zeller
6-8 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 közepes krumpli
só
pirospaprika
1 evőkanál vegeta
Elkészítése:
A füstöltcombot kicsit előfőzöm, a babot előző este beáztatom, majd azt is kevés szódabikarbónás vízben felforralom, majd leöntöm róla a levet.
A zöldségeket megpucolom, megmosom, felkarikázom, a zellert csíkokra vágom és 1 evőkanál sertés zsíron megdinsztelem, majd besózom, bepirospaprikázom és felengedem vízzel.
Utána belerakom egyben a vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, hozzáteszem a vegetát, a babot, a füstölthúst és tovább főzöm.
Amikor minden megpuhult, akkor belerakom a krumplit és készre főzöm, ízlés szerint így, vagy tejföllel is fogyasztható.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr8918732046