Hozzávalók
2 nagy db alma (jonatán)
1 lap leveles tészta
25 g kristálycukor
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál tej (a kenéshez)
Elkészítése:
A leveles tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd vágjuk 1-1,5 centi széles csíkokra.
Az almákat mossuk meg, majd a közepüket szúrjuk ki, aztán vágjuk 1 centi vastag karikákra, egy almából 4 karika lesz.
Egy tálba keverjük össze a cukrot a fahéjjal, majd forgassuk meg benne az almakarikákat.
Ezután tekerjük körbe a karikákat a levelestésztacsíkokkal, hogy teljesen elfedje, majd kenjük le tejjel, a maradék fahéjascukorral szórjuk meg.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süssük aranybarára.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr7818702722