Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 közepes répa
4 kisebb gyökér
40 dkg krumpli
1 kis fej zeller
1,5 dl tejföl
1 citrom leve
só
vegeta
tárkony
pici fehérbors
Elkészítése:
A hagymát üvegesre pároljuk, rárakjuk a karikára vágott zöldségeket, a fokhagymagerezdeket, majd vízzel felengedjük, fűszerezzük.
Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és puhára főzzük.
Ezután 1,5 dl tejföllel elkeverünk 1 evőkanál lisztet, kiveszünk a levesből egy merőkanállal, összekeverjük a tejfölös keverékkel, majd visszaöntjük a levesbe.
Ezt követően ismét megszórjuk a levesünket tárkonnyal, majd a végén 1 kifacsart citrom levével ízesítjük.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr1018472035