Tejfölös-tárkonyos krumplileves
2024. augusztus 23. írta: AnyukámFőzte

Tejfölös-tárkonyos krumplileves

Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 közepes répa
4 kisebb gyökér
40 dkg krumpli
1 kis fej zeller
1,5 dl tejföl
1 citrom leve

vegeta
tárkony
pici fehérbors

Elkészítése:
A hagymát üvegesre pároljuk, rárakjuk a karikára vágott zöldségeket, a fokhagymagerezdeket, majd vízzel felengedjük, fűszerezzük. 

Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és puhára főzzük.

Ezután 1,5 dl tejföllel elkeverünk 1 evőkanál lisztet, kiveszünk a levesből egy merőkanállal, összekeverjük a tejfölös keverékkel, majd visszaöntjük a levesbe.

Ezt követően ismét megszórjuk a levesünket tárkonnyal, majd a végén 1 kifacsart citrom levével ízesítjük. 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyukamfozte.blog.hu/api/trackback/id/tr3718472035
süti beállítások módosítása